Традиционният събор на Радювене, община Ловеч, събра на 6 септември 2022 г. много жители и гости на селището. Сред гостите беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, кметове на околните села, общински съветници, кандидати за депутати, бизнесмени. Съборът в Радювене е широко известен, защото привлича със своята виталност и способност да събира близки и далечни хора.

Корнелия Маринова връчи на Игнат Игнев, кмет на Радювене, поздравителен адрес и кошница с живи цветя, които да красят селото. „Ние, българите, успяваме само когато сме заедно“, каза в словото си кметът на Ловеч. Тя връчи грамоти на пет изявени ученици от селото, осигурени от местния активист Таня Узунова. Инициативата на семейство Узунови донесе и финансова помощ за отличниците.

Местните готвач-майстори приготвиха курбан от вкусна телешка яхния в седем казана за близо 400 души. Курбанът беше осветен от отец Кънчо Кабадийски. След това на поляната имаше много веселие и народни хора.

Припомняме, че по проект на ПУДООС през 2020 г. в Радювене бяха изградени две чешми с обособени зони за отдих и озеленяване. Проектът е за 10 хиляди лева. На следващата година бе създаден кът за раздумка и кафе, той е по проект „По-близка Европа – отворена платформа за граждански инициативи“. Днес стана ясно, че е подарена още една беседка.

По-рано през деня имаше празник и в кв. „Гозница“ на Ловеч, на който присъстваха общинските съветници Росица Маринова и Ирина Митева. Те връчиха на организаторите поздравление от името на Корнелия Маринова за инициативата да се отдаде почит на дейците от Съединението. Специални поздрави имаше за малките рецитатори и за изпълнителите от „Гознишки квартет“.