От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 28 май около 12.30 ч. на ПП I-4 в района на с. Сопот, поради неспазване на дистанция товарен автомобил „Мерцедес“ управляван от 38-годишен мъж от Габрово, в зоната на кръстовището за с. Лесидрен, е ударил движещия се пред него и намалил скоростта си поради завиване патрулен автомобил, собственост на ОД МВР-Ловеч.

В резултат  на сблъсъка  «Опел»-а е навлязъл в насрещната лента и се е ударил в движещия се там друг лек автомобил. При инцидента са нанесени материални щети и на трите превозни средства. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. Всички участници в пътния инцидент са прегледани в болнично заведение и са освободени.

На водачът на товарния автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В Троян, на 28 май около 13.40ч. на ул.”В. Левски”, 34-годишен велосипедист се е блъснал в движещия се пред него лек автомобил.  В резултат на инцидента велосипедистът е с наранявания в областта на врата, прегледан е и е освободен. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на велосипедиста е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на извършителя на повреждане, на паркиран пред блок в ж.к. «Бабаковец» лек автомобил. Сигнал за инцидента е получен на 28 май около 06.40ч., когато жена е съобщила, че на покрива на ползваното от нея превозно средство е забита кирка. Работата по случая продължава.