Павлин Иванов

Тихо, без никакъв шум, настоящият кмет Петков продължи традицията на своите предшественици и даде Регионалното депо за отпадъци на външна фирма. Новият период, в които Община Ловеч се отказва от управлението на собственото си депо е 2 години или по-точно: „Срок за изпълнение: до изграждане и въвеждане в експлоатация на съоръжения за предварително третиране на отпадъци и/или компостираща инсталация, но не повече от 2 (две) години,считано от датата на сключване на договора.“

„Различният“ кмет продължава да постъпва точно така, както постъпваха неговите предшественици.

Прогнозната стойност (без ДДС) на договора е 919 800,00  лв.

В състезанието за тези пари са участвали 3 фирми, 2 от които, са отстранени от общинската комисия. Това са „ЕКО- ТИТАНГРУП“ АД с мотив:

В Предложение за изпълнение на поръчката участникът не е представил Стратегия за управление на рисковете, които могат да окажат влияние върху изпълнението на договора. Съгласно т. 9.2. от Документацията за  обществена поръчка и т. 6.2 и фирма „Д Консей“ ООД, която по някаква причина, до крайния срок за декриптиране на подадените Ценови предложения, не е декриптирала ценовото си предложение.

За победител в обществената поръчка е обявен класираният на първо място, единствен участник, Консорциум „ЕКО ЛОВЕЧ 2024“, с участници в обединението:

„Ес Ер Технолоджис“ (Ес Ер Те) ООД и „СПАРТАК ТЕКСИМ“ ООД, седалище и адрес на дейност: гр. София, ул. „Дамян Груев“ №17-19А, представлявано от Антон Павлов – представляващ обединението.

Предлаганата единична цена за обезвреждане на тон приет отпадък: 17,95 лв./тон (седемнадесет лева и деветдесет и пет стотинки) лв./тон без ДДС.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.