От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 32-годишен и 17-годишен са установени от служители на РУ Тетевен след проведени издирвателни мероприятия, като съпричастни към извършена кражба на два топа оградна мрежа, оставена пред частен дом в града.  Мрежата е намерена и иззета , а работа по случая продължават служителите на РУ Тетевен.

В периода от 02 до 29 декември на територията обслужвана от РУ Троян, полицейски служители са извършили контрол на търговската дейност с оръжие, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Проверени са 3 обекта, с издадени разрешения за търговия с пиротехнически изделия и 57 други търговски обекта.  Нарушения не са констатирани.

На 29 декември служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч, съвместно с представтели на ОДБХ са извършили проверка на обекти търгуващи с  хранителни стоки, във връзка с предстоящото честване на новогодишшните празници. На територията на града са проверени 4 обекта, като нарушения не са установени.