Павлин Иванов

През 2018-та година в област Ловеч са се родили само 628 бебета, показват данните от Информационната система за ражданията. За сравнение, през 2017 г. в областта са се родили 763 деца.

Какво се е случило през предишните години и каква е тенденцията, може да видим отново в справките: за 2016 новородените са 799, за 2015 са 800, за 2014 бебета са 984!

Само за четири години, броят на новородените в област Ловеч е спаднал катастрофално! От 984 на 628 бебета или с 356 деца по-малко.

Очевидно хвърляните пред обществото думи на политици от целия спектър за осъзнаването на демографската катастрофа и набелязването на мерки за нейното справяне, не са свършили никаква работа. Очевидно е, че празните думи, измислени срещи, пожелателни решения, не водят до нищо друго, освен до катастрофа.

Очевидно е, че липсата на заинтересованост, липсата на интелектуален и управленски капацитет е потресаващо голяма и в много близко време, ще бъдат закрити ясли, градини, училища, бизнеси и областта!

5 коментара

  1. Аз пък бих казала,че и в Ловеч има добри специалисти,базата им също е много добра,но избора все пак си е наш.Моето дете е родено в Ловеч и не съжалявам,бях очарована от отношението на персонала.

    Всесели празници,за една по добра и успешна Нова Година!

  2. Няма как да е!То тук в Ловеч няма кой да ражда вече!Малко останаха младите жени!Не съм чувала 70 годишни да раждат!А тези,които са под 40 избират да раждат в Троян или Плевен!

  3. Актуални ли са данните, че МЗ пусна информация, че системата не се обновява

  4. Тенденцията при всички случаи е лоша. Да не забравяме че в обл. Ловеч влиза и гр. Троян, където голяма част избират да родят.

  5. Очевидно е че лекарите тук нямат никакво отношение към бременните и да искаш да родиш тук ти убиват всякакво желание с групоста си и наглоста си.За това всеки се спасява и търси по добро отношение защото това е най-важния момент в живота на всяка жена.Ако доктороте не си променят държанието само циганките ще раждат тук!

Comments are closed.