Снимка: БТА

Тази наша страна е пропита с фалшива история, мръсна пропаганда, десетилетия набивани в главите. И днес, още повече лъсва катастрофалното ни образование, за което вина носят абсолютно всички образователни министри!
Да не научиш децата на истината, да неглижираш фактите, да им преподаваш неистини и да искаш младите хора да бъдат свободни, честни, инициативни, да имат изобщо някакви ценности … какво очакваш да бъде нейното бъдеще?
Нито една страна на тази планета не може да се справи сама, в която и да е мащабна война. Такава е втората световна.
А втората световна война започва с акта на двамата братя ужасили цивилизования свят с бруталността си – Хитлер и Сталин – варварското нападение и подялба на Полша.
И днес, когато наследника на Сталин – Владимир Путин, вероломно нападна и избива, разрушава, унищожава свободна и независима държава, отново сме изправени пред споровете, нерешени от историци и образование.
Няма как да бъде отречена огромната роля на Съветите в разгрома на нацистите. Няма как да бъде отречена огромната военна, продоволствена и техническа роля на свободния свят в подпомагането на СССР и в цялата война на всички континенти, както и в участието му в тази ужасяваща война.
Мислих, че през моят живот няма да стана свидетел на мащабна война. Мислих, че цивилизацията окончателно е победила. Днес виждам, че единственото нещо в България, което не се е променило са чиповете в материала. Коли, обзавеждане, дрешки, смартфони .. те са променени. Зомбизма и клишетата обаче, продължават да се ширят необезпокоявани в пространството.
Неспособността да различиш добро от зло, агресор от жертва, истина от лъжа, е фундаментален факт. Видим, грозен, мръсен.
Искам да се обърна единствено към нормалните хора:
Моля ви, говорете с децата си, казвайте им истината, обучавайте ги да търсят факти и документи, за да могат сами да изградят свое мнение в този жалък пропаганден и мръснишки свят.
Децата ни заслужават да живеят в мир и благоденствие, заслужават да получават истински знания, да се докосват до достиженията на човешката цивилизация и да я развиват.
Тези лелки от снимката, не са цивилизацията. Те са срамен продукт на миналото, което трябва да приключи с битката за истината и истинската ни история.