ОБЩИНА  ЛОВЕЧ

ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК ЦВЕТНИЦА

19.04.2019 г., 20.04.2019 г. и 21.04.2019 г.

Пролетният празник Цветница, известен още като Връбница, е традиционен за град Ловеч. Ежегодно в дните на църковните празници Лазаровден и Цветница от края на деветнайсети век, та и до сега се провежда панаир на художествените занаяти. В рамките на празника се организира и Регионален събор на народното творчество.

Община Ловеч организира Цветница – 2019 г. с богата фолклорна програма.

Каним за участие в изложението на художествените занаяти майстори занаятчии.

В рамките на празника се организира и продажба на цветя.

На булевард „България“ са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, шатри за цветя и маси за търговия със захарни изделия.

В двора на бившата Казарма са определени позиции за разполагане на шатри и маси за консумация и шатри със занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства.

На площад „Инж. Трифон Трифонов“, познат като гаров площад, гр. Ловеч, ще бъдат разположени всички атракционни обекти – виенски колела, влакчета, колички, люлки, стрелбища и  маси за търговия.

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЛЕТНИЯ ПРАЗНИК ЦВЕТНИЦА:

      І. В двора на бившата Казарма

1. Участие в изложението с шатри и маси за консумация /скара, бира/ в двора на бившата Казарма – 18 шатри и маси за консумация /скара, бира/ с площ по 100 кв. м.

1.1. Заявяване на участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане: Заявяването за участие се извършва чрез интернет сайта на Община Ловеч – Електронен портал за резервации https://rsv.lovech.bg/ от 13.03.2019 г. от 10.00 ч. Подробна информация за начина на резервация на позиция ще има на електронния портал за резервации, в раздел „Бизнес“.

– За участие в изложението с шатри и маси за консумация /скара, бира/ се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация и представител на ЧЕЗ Разпределение България АД, след авансово заплащане на касата в ЦУИГ в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

1.2. Условия към участниците с шатри и маси за консумация /скара, бира/ в двора на бившата Казарма

– Настаняването в двора на бившата Казарма ще се извършва на 18.04.2019 г. от 09.00 ч.  до 17.00 ч.

– Прибирането на шатрите и напускането на бившата Казарма ще се извършва на 22.04.2019 г. от 09.00 ч. до 17.00 ч.

– Собствениците на шатри и маси за консумация /скара, бира/ организират дейността си в рамките на определената площ.

– По време на концертните програми и след 23.00 ч. не се допуска ползването на музика.

– Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

2. Участие на майстори занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства в изложението.

В двора на Бившата Казарма са отредени места за разполагането на:

– 28 шатри с размери 3 Х 3 метра за майстори занаятчии, които участват в изложението с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства.

2.1. Шатрите се осигуряват от участниците в изложението. Не се допуска монтирането на шатри с размери, различни от определените. Всеки ползвател на място се съобразява с отреденото му пространство. Стоката, маси, стелажи и други предмети, свързани с дейността, се разполагат в рамките на определената площ.

2.2. Община Ловеч отправя лична покана към майсторите, които ще участват с демонстрации на своите произведения в Пролетния празник Цветница – 2019 г.

2.3. Потвърждаване на поканата за участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане:

–  Заявяването за участие на майсторите ще се подава в ЦУИГ в Община Ловеч от 13.03.2019 г. В заявлението участниците описват необходимостта от включване към електрическо захранване и заплащат цената на електрическото потребление.

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва в присъствие на служител на общинска администрация и представител на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, след авансово заплащане на касата в ЦУИГ в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Майсторите занаятчии, които участват с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, заплащат такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 26 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

2.4. Условия към участниците – майстори занаятчии с демонстрации в двора на бившата Казарма.

– Настаняването в двора на бившата Казарма ще се извършва на 19.04.2019 г. /петък/ от 07:00 ч. до 14:00 ч.

– Прибирането на шатрите и напускането на бившата казарма ще се извършва на 21.04.2019 г. /неделя/ след 18:00 ч.

– Майсторите занаятчии представят пълна или частична демонстрация на процеса при създаването на своите произведения. Демонстрациите и продажбата на произведенията се извършват в палатка /шатра/ с размери 3 х 3 метра и в нея на видно място да е поставено майсторското свидетелство. Майсторите предлагат за продажба само своите произведения.

–  В облеклото на майсторите да има елементи на народна носия.

– Няма да бъде толерирано поведението на майстори, които не спазват условията на организаторите: липса на елементи на народна носия в облекло във всичките дни на изложението, липса или символични демонстрации.

– Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

– Комисия, назначена от Кмета на Община Ловеч, ще извърши проверка на място в дните на изложението за спазване на посочените изисквания от участниците.

 

II. Булевард „България“ са определени места за разполагането на:     

70 шатри за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 Х 3 метра.

–  10 шатри за продажба на цветя с размери 3 Х 3 метра.

–  10 маси за търговия със захарни изделия с размери 2 Х 2 метра.

–  8 шатри за търговия с площ по 20 кв.м.

  1. Заявяване на участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане:

1.1 Заявяването за участие се извършва чрез интернет сайта на Община Ловеч – Електронен портал за резервации https://rsv.lovech.bg/ от 13.03.2019 г. от 10.00 ч. Подробна информация за начина на резервация на позиция ще има на електронния портал за резервации, в раздел „Бизнес“.

  – при регистрация на интернет страница https://rsv.lovech.bg/ майсторите занаятчии прикачват сканирано майсторско свидетелство или диплома за завършено образование.

1.2. За участие в изложението на Пролетния празник Цветница в гр. Ловеч се заплащат следните такси:

– Майсторите занаятчии и търговците, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти, заплащат такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

– За участие в изложението с шатри за продажба на цветя и маси за търговия със захарни изделия се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

2. Условия към участниците в изложението, разположени на булевард „България“

2.1. Настаняването на булевард „България“ се извършва на 19.04.2019 г. /петък/ от 7:00 ч. до 14:00 ч.

2.2. Прибирането на шатрите и напускането на булеварда се извършва на 21.04.2019 г. /неделя/ след 18:00 ч.

2.3. Шатрите се осигуряват от участниците в изложението. Не се допуска монтирането на шатри с размери, различни от определените. Всеки ползвател на място се съобразява с отреденото му пространство. Стоката, маси, стелажи и други предмети, свързани с дейността, се разполагат в рамките на определената площ.

2.4. В шатрата на всеки занаятчия на видно място се поставя занаятчийското свидетелство.

2.5. В изложението може да участват и търговци, в чиито предмет на дейност е включено производството и продажбата на произведения на художествените занаяти. В шатрата на видно място се поставя документа, удостоверяващ правото на търговеца да предлага за продажба произведенията на художествените занаяти.

2.6. Няма да бъде толерирано поведението на майстори и търговци, които не спазват условията на организаторите: наличие на изделия, които очевидно не са изработени от майстора и не са произведения на художествените занаяти.

2.7. Шатрата се ползва единствено и само от майстора, търговеца – заявител. Заявителят няма право да преотстъпва ползването на шатрата на трето лице.

2.8. Комисия, назначена от Кмета на Община Ловеч, ще извърши проверка на място в дните на изложението за спазване на посочените изисквания от участниците.

2.9. Всеки ползвател на търговска площ в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

 

ІII. Площад „Инж. Трифон Трифонов“ са определени места за:

–   атракционни обекти – различни люлки и увеселителни съоръжения.

–  12 позиции са отредени за стрелбища – 21 кв.м.

–  66 маси за търговия – 2 Х 2 метра.

1. Заявяване на участие, необходими документи, такси, срокове и начин на плащане:

  1. Атракционни обекти
  • Заявленията за участие за позиция № 1 – „Автоскутер Формула F 1“ се подават в Център за услуги и информация на гражданите в Община Ловеч от 13.03.2019 г. от 10.00 ч.

–   за останалите позиции за атракционни обекти заявяването за участие се извършва чрез интернет сайта на Община Ловеч – Електронен портал за резервации https://rsv.lovech.bg/ от 13.03.2019 г. от 10.00 ч. Подробна информация за начина на резервация на позиция ще има на електронния портал за резервации, в раздел „Бизнес“.

– При регистрация на интернет страница https://rsv.lovech.bg/ заявителя прикачва сканирано копие на актуален паспорт на съоръжението и придружаващите го сертификати, както и копие на документ, удостоверяващ членство в „Сдружение на собствениците на атракционни съоръжения в България“. За участие с атракционни обекти могат да заявяват само членове на „Сдружение на собствениците на атракционни съоръжения в България“.

– За участие на атракционни обекти, на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 27 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация и представител на ЧЕЗ Разпределение България АД, след авансово плащане на касите в ЦУИГ в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Таксите се заплащат в касата на Центъра за услуги и информация на гражданите.

– Настаняването на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се извършва на 14.04.2019 г. /неделя/ от 10.00 ч. до 17.00 ч.

– Демонтирането на съоръженията и напускането на площада се извършва на 22.04.2019 г. /понеделник/ от 09.00 ч. до 17.00 ч.

–   Оборудването, необходимо на атракционните обекти, се осигурява от участниците.

– Монтирането и укрепването на съоръженията да се извърши без да се нарушава настилката на площада.

–  След 23.00 ч. не се допуска озвучаването на обектите с музика.

– Всеки ползвател на площадно пространство в изложението задължително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия контейнер.

 

1.2 Стрелбища

– Заявяването за участие се извършва чрез интернет сайта на Община Ловеч – Електронен портал за резервации https://rsv.lovech.bg/ от 13.03.2019 г. от 10.00 ч. Подробна информация за начина на резервация на позиция ще има на електронния портал за резервации, в раздел „Бизнес“.

– За участие на стрелбища, на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се заплаща такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ и такса по чл. 27 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация и представител на ЧЕЗ Разпределение България АД, след авансово плащане на касите в ЦУИГ в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Настаняването на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се извършва на 14.04.2019 г. /неделя/ от 10.00 ч. до 17.00  ч.

–  Напускането на площада се извършва на 22.04.2019 г. /понеделник/ от 09.00ч. до 17.00 ч.

 

1.3 Маси за търговия

– Заявяването за участие се извършва чрез интернет сайта на Община Ловеч – Електронен портал за резервации https://rsv.lovech.bg/ от 13.03.2019 г. от 10.00 ч. Подробна информация за начина на резервация на позиция ще има на електронния портал за резервации, в раздел „Бизнес“.

– Търговците, заплащат такса за издаване на Разрешение по чл. 56 от ЗУТ. и такса по чл. 25 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч .

– Включването към електрическо захранване се извършва при наличие на работещ контролен електромер.

– Включването към електрическо захранване и изключването от него се извършва при присъствие на служител на общинска администрация и представител на ЧЕЗ Разпределение България АД, след авансово плащане на касите в ЦУИГ в Община Ловеч и окончателно плащане при напускане на обекта.

– Настаняването на площад „Инж. Трифон Трифонов“ се извършва на 19.04.2019 г. /петък/ от 8.00 ч. до 14.00 ч.

– Прибирането на шатрите и напускането на булеварда се извършва на 21.04.2019 г. /неделя/ след 18:00 ч.

Условията и изискванията към участниците в Пролетния празник Цветница да се публикуват на интернет страницата на Община Ловеч.

10 коментара

    1. Павлин Нешков пак ще ти вземат книжката за алкохол

  1. Грам не ме интересува радвам се че скоро напускам града и няма да съм част от този цирк. 🙂

Comments are closed.