Общинският съвет на свое заседание на 28 май 2020 г. прие Програма за управление на Община Ловеч за мандат 2019-2023 година, съобщават от неговия пресцентър. Това стана с 19 гласа „За“, без нито един глас „Против“ и 10 гласа „Въздържал се“. Документът бе дискутиран продължително, тъй като представя визията за развитието на общината.

Общинският съветник Минчо Казанджиев оправи критики към проекта, тъй като в него „общо са дадени нещата, без конкретика“. Той препоръча да се обърне внимание на туризма – „нека се прегледат всички стари проекти“, включително и този за ремонт на Покрития мост.

Припомняме, че точно този проект, известен като „Белият Покрит мост“, по времето на управлението на социалистите предизвика обществено напрежение в Ловеч. Минчо Казанджиев подложи на съмнение и израза „умно управление“, като попита дали „умно“ е най-подходящата дума.

Общинският съветник Иван Минков също критикува документа, като подчерта, че в Ловеч няма завършен нито един проект, а те били много. Въпреки това каза, че ще гласува в подкрепа на програма за управление, защото имало и хубави неща.