С тържествена церемония в град Ловеч стартира изграждането на нов хипермаркет Технополис, част от „Видеолукс Холдинг“.

След отслужения водосвет, първата копка бе направена от Страцимир Петков, кмет на община Ловеч, Жельо Добрев, управител на строителна фирма Автострой, и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“. Поздравителни думи отправиха Тодор Белчев, който изрази своята радост от събитието и каза, че магазинът ще отвори врати до края на 2024 година.

От своя страна кметът на община Ловеч – Страцимир Петков благодари на инвеститора с думите „Когато някой си идва, а не си тръгва е голяма чест“.

В събитието взеха участие заместник областният управител Нели Читинова, д-р Алдин Начков, заместник-кмет на Община Ловеч, Ирина Митева – директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч, д-р Росица Милчева – директор на РЗИ – Ловеч и други гости.

Новият хипермаркет за черна, бяла техника и IT ще разполага с 2000 кв. м търговска площ. Той ще предлага на клиентите многообразие от над 25 000 артикула от различни продуктови категории. Технополис Ловеч ще бъде изграден до вече съществуващия магазин Lidl, ще бъде осигурен нов безплатен паркинг със 75 паркоместа.

Планира се да бъдат инсталирани фотоволтаични панели на покрива на обекта, които ще заменят по-голяма част от потреблението му на електричество със зелена енергия. През последните четири години над 10 000 соларни панела са инсталирани на покривите на търговските обекти на Технополис. През 2024 г. веригата е заменила над 350 хиляди хартиени етикета с електронни в общо 34-те хипермаркета на компанията в страната. В допълнение, Технополис събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. По този начин активно подкрепя общите усилия за намаляване на замърсяването на околната среда с електронен отпадък и подпомага кръговата икономика.