С почетната значка на Община Ловеч за принос в развитието на хандбала в града и страната, за издигане престижа на Ловеч и във връзка с неговата 60-годишнина бе удостоен треньорът по хандбал Юлиян Симеонов. Това стана вчера на церемония по връчване на наградите на най-добрите спортисти и треньори на Ловеч за 2023 г.

Чест и привилегия е за мен да връча това почетно отличие на доайена в хандбала и в спорта въобще в Ловеч, на човека, който запази и разви хандбала в града ни, каза кметът Страцимир Петков и пожела на Симеонов да допринесе за нови още успехи на клуба. От своя страна треньорът си пожела след многото завоювани отличия досега тази година отборът да спечели шампионата за мъже.

Юлиян Симеонов е на треньорското поприще от 1996 г. Под негово ръководство във времето израстват куп състезатели, запазили се и изградили мъжкия отбор на хандбален клуб „Осъм“. Грижи се и за подготовката на вратарите в клуба. Под негово ръководство представителният отбор на „Осъм“ завоюва бронзовите медали в първенството на България за сезон 2022-2023 г., а в допълнение мъжкият отбор спечели бронзови отличия и във финалите на държавното първенство по плажен хандбал.  Воденият от Юлиян и сина му Виктор юношески отбор спечели международния турнир в Смедерево, Сърбия.

Любопитно за Юлиян Симеонов е, че той е най-възрастният вратар в света, който пази в първа лига на националния шампионат и много често във важни моменти от мачовете буквално заключва вратата зад себе си.

Член е на Треньорско-методическата комисия на Българската федерация по хандбал.

В тазгодишната класация „Треньор на годината“ е класиран на второ място.