Места в града и селата за поставяне на агитационни материали за изборите на 27 октомври определи със заповед кметът на Община Ловеч. Същевременно разпореди в седемдневен срок след вота те да бъдат премахнати, при неизпълнение на лицето, което представлява партията или коалицията, ще бъде наложена глоба в размер от 1000 до 5000 лв.

Забранява се още провеждането на предизборна агитация в общинските учреждения, институции, търговски дружества с повече от 50 на сто общинско участие в капитала, в общинския транспорт. Лицата на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации също нямат право да провеждат предизборна агитация на работните си места. Забранява се и използването на агитационни материали, застрашаващи живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. До приключване на изборите се забранява унищожаването и заличаването на агитационните материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред. Поставените и разпространени в нарушение на изборното законодателство ще бъдат премахвани или изземани по решение на Районната избирателна комисия, а в изборния ден и по решение на секционната избирателна комисия.

С друга заповед кметът определи местата на открито и закрито за провеждане на предизборните прояви в града и селата, като за ползването им се подава писмено уведомление и се заплаща цена съобразно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. За информация на гражданите се подготвя график за предизборните прояви, който е публикуван на интернет страницата на Общината и се актуализира всекидневно.

Предизборната кампания започна днес.

 

Заповедта за местата за поставяне на агитационни материали – тук:

https://www.lovech.bg/bg/parlamentarni-izbori-27102024/zapoved-z-1411-/-17092024-g

 

Заповедта за местата за предизборни мероприятия – тук:

https://www.lovech.bg/bg/parlamentarni-izbori-27102024/zapoved-z-1410-/-17092024-g

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.