Община Ловеч предвижда богата на събития програма във връзка с отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

На 4-ти февруари в Художествена галерия –Ловеч, от 17:30 часа ще бъде представена изложбата „Левски беше един между апостолите – нему равен нямаше“. Тя включва репродукции и оригинали от фондовете на РИМ и Художествената галерия. Участие със стихове ще имат и поети от Клуб на дейците на културата.

В дните 11 – 22 февруари, по предварителна заявка, РБ „Проф. Беню Цонев“ организира библиографски уроци по родолюбие. Те ще се провеждат в залата на отдел „Изкуство“.

На 18 февруари от 17:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение Богородично“.

От 18:00 часа е гражданското поклонение с военен ритуал на Паметника на Васил Левски в Ловеч.

На 19 февруари мероприятията продължават, като първото за този ден е туристическият поход „По стъпките на Апостола“ от Ловеч до Къкринското ханче през местността Пази мост. Сборният пункт на участниците в похода е пред Художествената галерия в Ловеч от 7,15 часа.

От 10:00 часа в салона на Драматичен театър – Ловеч е възпоменателният концерт-спектакъл „Твой един син Българийо“ на ОУ „Васил Левски“.

Гражданското поклонение в Къкринското ханче ще е от 11:00 часа.

От 18:00 часа в Драматичния театър ще бъде представен документалният спектакъл „Той! Левски“.

1 коментар

  1. Тъй като няма опция за коментиране към общинския сайт, ще попитам тук, а и в други медии, следното: Факелното шествие на 19.02 от 19 часа Е или не е гражданско поклонение и поради що не е включено в информацията на Общината? Може би от конфуз, че ще има ДВЕ отделни граждански поклонения на едно и също място по един и същ повод, което някак си съвсем спонтанно се асоциира с грозния разкол в БПЦърква. Значи ли това, че в ловешкото гражданство де факто има социално напрежение, пораждащо антагонизъм и разделение?! По презумпция кой трябва да е обединителят в едно гражданско общество? На кого данъкоплатците си дават парите и разчитат да живеят и работят спокойно, ЕДИНЕНО и организирано, за да са полезни на себе си и на околните, а не противопоставяни и манипулирани по системата “Разделяй и владей”??!! Чакам адекватен отговор от административните Наблюдатели към кметския екип. А дано, ама…

Comments are closed.