Павлин Иванов

След като по сигнал на „Ловеч днес“ до РЗИ Ловеч за неспазване на противоепидемичните мерки от страна на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и още 6 нейни служители, здравните инспектори им съставиха актове за нарушенията. Веднага след това, Гл. експерт “Връзки с обществеността и медийна политика” на Община Ловеч Цветан Тодоров подаде сигнал до „Ловеч днес“ за подобно нарушение, извършено от служители на МВР Ловеч. Нарушението е видно от публикация в сайта на полицията и в регионалните медии.

Тъй като „Ловеч днес“, очевидно не е държавният орган, който може да налага санкции, сигналът на г-н Цветан Тодоров беше препратен към компетентната институция – РЗИ Ловеч.

След извършена проверка, Здравната инспекция съобщи резултатите. От отговора на РЗИ става ясно, че в провереният сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР Ловеч е установено, че са взети и се спазват всички задължителни и необходими мерки съобразно заповедите на Министъра на здравеопазването.

Старши комисар Милен Маринов е поел отговорността за нарушението, което се е случили при официалните снимки на награждаването на неговите служители по повод професионалния им празник. Маските са били свалени единствено за снимките, след което служителите са ги поставили отново. На награждаването не е имало външни хора, а служители работят по 8 часа заедно в изпълнение на задълженията си, се казва още в отговора на сигнала.

Здравните инспектори са съставили акт на Старши комисар Милен Маринов, който е поел отговорността за проявената несъобразителност да се появят снимки на служебни лица без маски, с което не въздействат като добър пример за обществото.

„Ловеч днес“ благодари на г-н Цветан Тодоров, Гл. експерт” Връзки с обществеността и медийна политика” на Община Ловеч за подаденият от него сигнал срещу Директора на ОД на МВР Ловеч за нарушаване на здравните разпоредби.

„Ловеч днес“ благодари и на РЗИ Ловеч за принципността и за това, че подхожда по еднакъв начин спрямо хората на високите етажи на властта.

„Ловеч днес“ поздравява Старши комисар Милен Маринов за това, че поема честно и достойно, без търсене на „вратички“, отговорността за случилото се.