nestoppr0206161Участниците в шестото издание на Програмата за социално предприемачество ще се включат в обучения за развитие на стопанска дейност, ще получат ценни съвети при подготовката на идеята за стартиране на дейността и възможност за участие в конкурс за най-добра идея за бизнес на неправителствена организация.

Първата такава среща беше проведена в Ловеч на 01.06.2016г. а домакини бяха Сдружение „Знание“.

Програмата за социално предприемачество съдържа три етапа. Първият етап  включва обучителни семинари, на които участниците ще се запознаят с основните теми, свързани с развитието на една идея и подготовката на бизнес план, както и с примери за успешен социален бизнес в България. Във втори етап участниците ще имат възможността да развият своите идеи и да ги представят пред жури. Те ще могат да получат консултации и да задават конкретни въпроси на консултантите на конкурса. Бизнес идеите ще бъдат оценени и специално жури ще определи победителите. Отличените бизнес идеи ще получат финансиране. В третия етап неправителствените организации ще получат подкрепа при стариране на стопанска дейност. Освен финансиране, най-добрите идеи ще могат да се включат в акселератор и менторска програма, в която представители на бизнеса ще им оказват подкрепа.

В програмата може да се включат и организации, които са участвали в конкурса в предходни години, но не са получили награди. Крайният срок за подаване на документите е 24 юни 2016 година.

 

Неправителствените организации, участващи в програмата, ще си разпределят награден фонд от 35 000 лева.