На 13-ти май тържествено бяха изпратени дванадесетокласниците от випуск 2024 година от тетевенските гимназии – НПГГСД ,,Сава Младенов“, СУ ,,Георги Бенковски“ и ПГ по СЕУ. Училищните дворове на учебните заведения за последен път събраха бъдещите абитуриенти с техните учители, съученици и приятели.

Церемониите по изпращане на зрелостниците бяха придружени от специално подготвени програми, слова и приветствия от страна на директори, учители и официални гости.

И до трите училища бяха изпратени поздравителни адреси от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, в които им желае много здраве, късмет и щастие, да вярват в потенциала си, никога да не спират да се развиват и учат, както и да помнят, че са способни на големи неща.

В НПГГСД ,,Сава Младенов“ завършващите бяха поздравени от Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен. Петя Вълова – гл. експерт „Образование“, уважи зрелостниците в СУ ,,Георги Бенковски“, а Стефан Стефанов – началник на отдел „Култура, спорт, образование и туризъм“, поздрави завършващите в ПГ по СЕУ. Абитуриентите в трите училища бяха приветствани и от Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен.