(„Един от проектите, които реализирахме по ОП „Регионално развитие” е прословутата баня. За месец и половина имаме над 6000 посетители в нея, а преди беше изоставена и почти срутена. Направихме няколко обекти, които са изключително важни и атрактивни”, обясни Минчо Казанджиев.) – Фокус

От Община съобщават, че старата градска баня “Дели Хамам” в събота беше посетена от своя петхиляден посетител, откакто официално отвори врати в края на юли. Това е Иванка Атанасова на 74 г. от Стара Загора. Тя получи поздравления и специален подарък от Община Ловеч.
От официалното си откриване до сега Банята се радва на засилен интерес от страна на български и чуждестранни туристи. Българските туристи са предимно от други градове в страната, а чуждестранни посещения има регистрирани от повече от десет държави от четири континента – САЩ, Бразилия, Китай, Корея, Япония, Израел, Турция, Австрия, Дания, Германия, Англия, Румъния, Македония и др.

Туристите най-много се впечатляват от реставрацията на Банята и виртуалните и водни ефекти, които тя предлага. Интерес у посетителите предизвиква и нейната история, която те научават от специално изработения филм, който Банята предлага. Най-често задаваните въпроси са кога е построена банята, как е затопляна водата и какво представлява локомобилът.

3 коментара

  1. Като на циганска сватба – кой ще каже по-голяма сума…

    Абе чудя се аз защо така изведнъж се увеличиха чартърите до България, а то какво било- тълпи чужденци нахлуват в Ловеч да видят Мин Чо, тва де, банята. А може би повече име интересно да видят как живеят хора с по 150 евро месечна заплата?

  2. С две думи крият се пари от билетчета..Но такива вече не следва да се издават. Г-н Иванов, от близо 3 месеца всички тези обекти следва да са снабдени с касови апарати. Ако не са..лошо…

Comments are closed.