Луковит – в рамките на специализирана полицейска операция, служителите на РУ Луковит са обходили 7 населени мeста, проверили са 4 авторемонтни работилници, 1 автоморга, 5 хотела и 4 къщи за гости. Полицаите са извършили проверка още на 38 лица и 17 МПС, като за установени 9 нарушения са съставили 3 акта и 6 глоби с фиш по ЗДВП.

Тетевен – проведена е операция по широкообхватния метод, с цел подобраване на пътно-транспортната обстановка в града. Полицаите са проверили 52 лица и 41 МПС, като за установени 13 нарушения са съставили 10 глоби с фиш по ЗДВП и 3 акта по ЗБЛД и ЗДВП.

Ябланица – на територията на общината е проведена полицейска операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. Полицейските служители са проверили 9 къщи за гости, 52 МПС и 65 лица, като за установени нарушения са съставили 4 акта и 18 глоби с фиш по ЗДВП, 1 акт по ЗБЛД, 1 акт по Наредба 1 на общината и е образувано 1 бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила.

Ловеч – в рамките на специализирана операция за противодействие на престъпността, полицейските служители са обходили 11 населени места, проверили са 69 МПС и 83 лица, установили са 25 нарушения, за които са съставили 2 акта и 23 глоби с фиш.