Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е проведена на 30 юни на територията на община Тетевен. Полицейските действия са преминали под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура –Тетевен.
Специализираната полицейска операция е реализирана с участието на служители от РУ-Тетевен и Зонално жандармерийско управление-Плевен. В хода на предприетите действия са проверени 115 лица и 80 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени 21 глоби с фиш, 1 акт по Кодекса на застраховането, 1 акт по ЗБЛД и 4 акта по ЗДВП.
По време на специализираната операция е извършено претърсване  в три жилища в  тетевенско село, като от първия дом полицаите са иззели боен пистолет и 37 различни боеприпаси. Установено е, че 22-годишния обитател на имота не притежава разрешение за носене и съхранение на оръжие.

Във втората къща, обитавана от 20-годишен мъж, полицаите са открили пневматична пушка, за която собственикът не е представил разрешително.

От трета къща в същото село служителите на реда са иззели  гладкоцевна ловна пушка, за която 29-годишния обитател на имота няма разрешително за носене и съхранение. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУ Тетевен, а по случаите са образувани 3 досъдебни производства.
В хода на операцията, в двор към имот в с. Глогово служителите на РУ Тетевен са се натъкнали на около 10м3 дърва за огрев от различни видове, без да са придружени с превозен билет и контролна горска марка. Дървесината е иззета по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство.
Досъдебно производство е образувано и след като на адрес в Тетевен полицаите са установили съхранение на цветни метали – кабелен отпадък, без да е налице разрешително за извършването на подобен вид дейност. Металните отпадъци са иззети и работата продължават служителите на РУ Тетевен.