Спектакълът на Драматичен театър – Ловеч,  „Седемте стола” е селектиран за участие в първото издание на Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ – Шумен 2024 г. и ще се играе  на 30.06.2024 г. Десет представления ще участват във фестивала, който ще се състои от 25 до 30 юни в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Останалите спектакли са “Диканка“ на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, „Недовършена пиеса за механичен нож“ на Yalta Art Room, Театрален джемсешън „За ЧУДОиМИР“ на Нов български университет, „Първият дневник“ на City Mark Art Center, „Да, господин премиер“  на Аркадия Фюжън Арт, „Клетка за пеперуди“ на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна, „Банкови кризи и наказания“ на Държавния куклен театър в Стара Загора, „Мартин, Данчо и майка им“ на Драматичния театър „Н. О. Масалитинов“ в  Пловдив и „Дабъ дешил ине“ на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен“.

„Седемте стола” е по романа „Дванадесетте стола” на Иля Илф и Евгений Петров, като драматизацията и режисурата са на Дамян Тенев. Сценограф е Радостина Тодорова, композитор Георги Георгиев от група „Остава”, видео дизайн Петко Танчев, плакат Драгомир Димчев. Участват проф. Пенко Господинов, Петко Венелинов, Боряна Бабанова, Георги Грозев, Елица Костова, Павел Емилов, Явор Костов-Яша.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВНИ, РЕГИОНАЛНИ И ОБЩИНСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ“. Част от костюмите са изработени от учениците в специалност „Сценичен костюм“ и „Моден дизайн“ и техните преподаватели от ПГО „Княгиня Мария Луиза“, София.

Награда за най-добра режисура и най-добра сценография на 26-ти Международен театрален фестивал „Дни на комедията”, Куманово.

Награда ИКАР 2024 за Водеща мъжка роля на проф. Пенко Господинов за превъплъщението му в Иполит Матвеевич Воробянинов.