Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч са установили 81-годишен мъж в момент на продажба на високоградусов етилов алкохол /ракия/, без български акцизен бандерол.

Случаят е от село Смочан, а след последвала проверка от имота на лицето са иззети стъклени бутилки с различна вместимост и с общо количество около 55 литра етилов алкохол, без бандерол и документи за произход. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1, пр.1 от НК.

41-годишен мъж е задържан вчера при специализирана операция на служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч, след като е установен да извършва системен нерегламентиран таксиметров превоз на територията на областния град. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 г, ал.1 от НК и работата продължава.

23-годишна, криминално проявена от с.Галата е установена като извършител на кражба на пари. Сигнал за кражбата е получен в ПУ Български извор, след като 32-годишен мъж е съобщил, че от дома му в село Галата е отнета сумата от 880лева. Полицейските служители са провели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като извършител на кражбата е установена 23-годишна жена. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Полицейски операции проведени на 4 юни
Луковит – за времето от 08.30ч. до 23.30ч. полицаи от местното РУ съвместно със служители на ЗЖУ Плевен са извършили проверка на 3 места за настаняване, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 3 заложни къщи, проверили са 108 лица и 92 МПС и за установени нарушения са съставили 8 акта и 30 глоби с фиш по ЗДвП.
Тетевен – полицейските служители са извършили проверка на 30 лица и 23 МПС, като за установени нарушения са съставили 7 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 5 ел.фиша.
Ябланица –  в интервала от 09.30ч. до 18.30ч. на територията на общината са проверени 44 МПС и 72 лица и са установени 21 нарушения, за които са съставени 5 акта по ЗБЛД и 5 акта и 11 глоби с фиш по ЗДвП, и са връчени 10 ел.фиша.
Троян – вчера за времето от 08.30ч. до 17.30ч. на територията обслужвана от РУ Троян са извършени проверки в 10 търговски обекта /хранителни магазини/, 3 места за подслон и 2 заложни къщи. Проверени са и 77 лица и 61 МПС, като за установени нарушения на ЗДвП са издадени 15 глоби с фиш, връчени са 6 ел.фиша и са заснети 91 клипа с нарушения на скоростните режими.
Ловеч – през вчерашния ден служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч са проверили три заложни къщи развиващи дейност на територията на града, като не са установени нарушения.
Отново на 4 юни, в часовия диапазон от 08.00ч. до 16.30ч. полицаи от РУ Ловеч са провели специализирана операция на територията на Ловеч и Летница. Проверили са 4 заложни къщи, 10 хранителни магазина, 153 лица и 94 МПС. Установили са 40 нарушения, за които са съставили 2 акта и 38 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 20 ел.фиша.
Угърчин –  служители на местното районно управление на МВР съвместно със служители на ЗЖУ Плевен са обходили 9 населени места на територията на общината, проверили са 39 лица и 25 МПС и за констатирани 7 админисративни нарушения са съставили 2 акта по ЗБЛД, 2 акта и 2 фиша по ЗДвП, 1 акт по КЗ и са връчили 1 ел.фиш.