Вчера, служители на РУ Угърчин са спрели за проверка товарен автомобил ЗИЛ, с водач 44- годишен мъж от града, съобщават от ОД на МВР Ловеч.  В хода на проверката е установено, че в товарния отсек на превозното средство има 7 пространствени м3 дърва за огрев, от видовете дъб и цер, които не са маркирани с контролна горска марка и липсват документи за произход.  За случая са информирани служители на РДГ Ловеч, които са съставили констативен протокол, а превозното средство и дървата са иззети по съответния ред. Предстои изготвянето на 2 акта по ЗГ и изпращане на материалите в РП- Ловеч.

В седмицата от 21 до 28 ноември на територията на община Тетевен е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 128 лица и 112 МПС, като за установени нарушения са съставили 57 акта и 72 глоби с фиш по ЗДвП и 12 акта по ЗБЛД.

В периода от 18 до 24 ноември на територията обслужвана от РУ Троян е проведена полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона. Полицейските служители са извършили поверка на 356 лица и 315 МПС, като за констатирани нарушения са съставили 18 акта и 96 глоби с фиш.