След пропадане тази нощ в района на Троянския манастир на част от подпорната стена, пътят Орешак-Черни Осъм е компрометиран. Това съобщава кмета на община Троян Донка Михайлова. Пропаднало е част от пътното платно и има видими пукнатини по асфалтовата настилка.

Днес, 12. 01. 2023 г.,  след подаден сигнал в Община Троян от РУ на МВР – Троян и от кмета на Орешак, беше установено, че в с. Орешак, в района на Троянския манастир, част от подпорната стена под пътя Орешак-Черни Осъм е компрометирана. На лице са пропадане на част от пътното платно и видими пукнатини по асфалтовата настилка. На място бяха зам. кмета на Община Троян Ангел Ангелов, директора на Дирекция „Строителство“ инж. Николай Райковски и кмета на Орешак Марияна Генова.

Участъкът от пътя бе незабавно обезопасен, като едното платно за движение е затворено.
Информирах областния управител за ситуацията и обсъдих с г-н Славчев действията за търсене на средства от Междуведомствена комисия по бедствия и аварии, казва Михайлова. Започна подготовка на изискуемите документи. Разпоредих да бъде направен оглед от геодезист и незабавно да бъде възложено проектиране на подпорната стена за укрепване на проблемния участък.
Община Троян апелира преминаващите в този участък автомобили и пешеходци да се движат с повишено внимание.