От ОД на МВР Ловеч съобщават, че вчера, при окончателното потушаване на пожара възникнал на 9 януари в частен дом в с. Голяма Желязна и при последвалия оглед, сред отломките огнеборци от РС ПБЗН-Троян са открили трупа на 69-годишната обитателка на имота. Жилищната постройка е изгоряла, спасени са съседни пристройки. По първоначална информация пожарът е възникнал от неизправен комин или неправилно използване на отоплителен удред. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

На 10 януари в 11.17ч. огнеборци от РС ПБЗН-Троян са реагирали на сигнал за пожар в гараж, на ул. «Васил Левски» в града. Огънят е унищожил инструменти и са опушени около 60м2 стени. Спасена е сграда и лек автомобил. Причина за пожара е неправилно използване на отоплителен уред.

 

Служители на РС ПБЗН-Тетевен са реагирали на сигнал за пожар в къща в с.Глогово, получен в 16.50 часа вчера. Огънят е унищожил част от дюшеме в една от стаите, а причина за произшествието са запалени сажди в непочистен комин.

 

През изтеклото денонощие огнеборци от РС ПБЗН на територията на областта са реагирали на още 8 сигнала за пожари, при които не са нанесени преки материални щети. И в осемте случая се касае за пожар на сажди в непочистени комини /4 сигнала в РС ПБЗН-Ловеч, 2 сигнала в РС ПБЗН-Троян, 1 сигнал в РС ПБЗН-Тетевен и 1 сигнал в УПБЗН-Угърчин/.