На 02 февруари около 09.15 ч. в РУ Тетевен е получен сигнал за пътен инцидент. Полицейски екип на място е установил, че на пътя от с. Рибарица за Тетевен, 76-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и е пропаднал в коритото на река Бели Вит.

При инцидента леко е пострадал водачът, който е с охлузвания, а 66-годишна пътничка от превозното средство е откарана в болница със счупен крак. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

На 02 февруари около 07.50 ч. на ул. «Ген. Карцов» в Троян, 20-годишна жена при управление на лек автомобил в посока от града към с. Бели Осъм не е осигурила дистанция с движещия се пред нея лек автомобил и го е ударила в задната част. При удара пострадалото превозно средство се е завъртяло и се е ударило в бетонен стълб.

В резултат на сблъсъка леко е пострадала 49-годишна пътничка от потърпевшия автомобил, която е прегледана в болница и е освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 20-годишната жена е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

Вчера, около 08.30ч. на пътя от с.Сопот към гр. Угърчин, 33-годишен при управление на товарен автомобил «Рено Клио» е загубил контрол върху превозното средство, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е последвал удар в движещ се там трактор. При инцидента са нанесени материални щети по превозните средства, а водачът на «Рено»-то е прегледан в болница и е освободен по негово настояване. Пробите за алкохол на  водачите са отрицателни.

37-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като вчера при управление на лек автомобил е спрян за проверка и е установено, че не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, а нарушението е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа.