Спортната зала на ОУ „Проф. Димитър Димов“ е отделена от големия проект „Реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на целодневни детски градини и ясли в гр. Ловеч, изграждане на училищна спортна зала и рехабилитация на дворни пространства в общински училища в гр. Ловеч“ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това съобщи на пресконференция днес кметът Страцимир Петков.

Определеният срок от два месеца за изпълнение на СМР за обект „Доизграждане на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство на ОУ „Проф. Димитър Димов“, гр. Ловеч“ е изтекъл, а изпълнителят е в невъзможност да го завърши. Неизпълнението му и липсата на въвеждане в експлоатация можеше да доведе до неприключване на целия проект в срок.

За да се избегнат негативните последици от това и опасността от неотчитане на всички направени разходи по проекта, както и от налагане на финансови корекции, между управляващия орган на ОПРР и Община Ловеч е подписан анекс към административния договор за безвъзмездна финансова помощ за изваждане на този обект от договора и отчитане на останалите седем обекта и всички други дейности през януари 2024 г.

Много тежък преходен обект с близо седемгодишна история и недовършен, с похарчени за него досега 1,5 млн. лв, коментира кметът. Вече има гласувани от Общинския съвет 313 хил. лв собствен ресурс, припомни Петков, но всичко останало за доизграждането ще бъде финансирано от общинския бюджет или от външен източник в рамките на следващите две години. Със собствени средства може да се довърши оградата на двора, което ще струва около 30 хил. лв.