За да останат парите от данъците ни за здравеопазване, образование, социални дейности и отбрана

Цветан Георгиев, водач на листата на Синя България в МИР Ловеч представи листите на коалицията за предстоящите на 27-ми октомври избори. Той е областен председател на партия „Консервативно обединение на десницата“, област Ловеч. Завършил е УНСС, със специалност „Икономическа информатика“ и ВТУ  „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност психология. Предприемач, създател на Холистичен център „Слънце“ в град Ловеч.

Цветан Георгиев нарисува основните цели на Синя България: „Искаме да сменим посоката на развитие на страната. Икономическата ни програма може да изведе България от блатото само за един мандат. Синя България е тук, за да предложи изцяло нов дневен ред, за да покаже, че има и нормален, разумен тон в политическото действие и говорене. Целта ни е да дадем посока и тласък за дясно, консервативно, про-българско развитие на страната ни. Синя България е единствената политическа сила, която предлага десните правилни решения за управлението на държавата.“ И допълни, че коалицията влиза в тази кампания с ясното съзнание, че трябва да се води битка за дясното, за реформаторското бъдеще на страната и региона ни. „За да може страната ни да бъде развиваща се и просперираща във всяко едно отношение държава. Защото ние го заслужаваме“

„Ако парите на държавата се дават по предназначение, така както предвижда програмата на Синя България, ще има достатъчно средства и за облагородяване на област Ловеч. Проблемите на болницата ще бъдат решени, младите хора ще намират все повече причини да останат тук, а не да ставаме свидетели на постоянното обезлюдяване на района“, заяви Цветан Георгиев пред местните медии. „Роден съм в Ловеч, израснал съм тук и повече от 25 години имам малък бизнес. Всички участници в листата на Синя България от листата са от Ловеч и Троян“.

Пред медиите Цветан Георгиев и д-р Петър Москов, съпредседател на Синя България разясниха основните точки от икономическата програма на коалицията. Тя включва сваляне на над 40 архаични разрешителни режима за бизнеса в рамките на първите 12 месеца от управлението. Намаляване на ДДС от 20% на 18%, и намаляване на подоходния данък от 10% на 9%. „Магистрали не се строят от политици и спасители, магистрали се строят от частния бизнес, на концесия. С техни пари и на техен риск, а не с нашите пари. Както правят нашите съседи Гърция. И там всички са доволни и имат магистрали. За разлика от нас“, коментира д-р Москов една от точките в икономическата програма.

„Преди години ни беше страх от мутрите, сега ни е страх от институциите, защото днешните институции се държат като мутри“, допълни адвокат Георги Георгиев, обяснявайки частта от програмата на Синя България, която предвижда свалянето на административната тежест и произвол от гърба на работещите. В нея още се предвижда разходът за всяко въведено от държавата ново административно изискване към бизнеса, да се компенсира изцяло чрез приспадане на разхода от дължимите данъчни задължения. „Хората не трябва да стоим безучастни и да се оставяме на произвола на безотговорна администрация. За да можем да прекратим това трябва да работим с цел да влязат разумни хора в парламента“, допълни адвокат Георгиев.

В листата на Синя България участват:

Цветан Георгиев

Яна Борисова

Веселин Илиев

Георги Георгиев

Марияна Стоянова

Пламена Генчева

 

Платена публикация по договор