Подготовка за сезон 2024/2025 на първенството на Втора лига започна футболен клуб „Ловеч“, който до броени дни ще има регистрация с новото име.

Начело на клуба застанаха две ловешки легенди. Селекционер е Живко Желев, а Витомир Вутов – треньор на вратарите. Щаба допълват двама треньори от детско-юношеската школа. Вече тренират 19 футболисти на собствената база на клуба, селекцията продължава, ще бъдат привлечени още 4-5 нови играчи.

Договорени са дати за четири контролни мача, като в първия кръг на новото първенство ловешкият отбор ще гостува на ЦСКА 2 на 20 юли в София.

След получени за по-малко от седмица над 20 предложения е готово и новото лого на клуба. В следващите дни цялостната нова визия – лого и цвят, и официалните екипи ще бъдат представени пред футболната общественост.

Ръководството на клуба започва активни разговори с потенциални бъдещи партньори за сключване на договор за генерално спонсорство и именуване на стадиона. Очаква предложения от водещи компании в България, като ще бъде проведена съответната процедура за най-добрата оферта.

Управлението на футболния клуб бе поето от Община Ловеч след решение на общинския съвет, с което бяха приети в дарение стадионът и останалата тренировъчна база.

Днес кметът Страцимир Петков се срещна с футболистите и треньорите, с които обсъди спортно-техническата подготовка на отбора. Той пожела на момчетата успешен сезон, гарантира и че ще продължи развитието на школата и изрази надежда от Ловеч да излязат и бъдещи национали.