Седмокласничката от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч Стела Станимирова Карамишева достигна до националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация с 61 точки. За първи път най-малко от десет години Ловеч има  участник при седмокласниците на националния кръг на тази олимпиада. Предстои Стела да представи от 19 до 21 април в Копривщица не само училището си, но и града. До националния кръг са допуснати 67 участници. В първия етап от олимпиадата, учениците ще се състезават в  писмен тест с избираеми и свободни отговори, отговор на исторически въпрос, анализ на изображения и исторически документи.Допуснатите до втория етап ученици  ще събеседват с членовете на Националната комисия, за да покажат своята историческа култура.

Седмокласничката Стела Карамишева е и част от екипа от ученици от ОУ „Васил Левски“, чиито проект „Да върнем Музеите в училище“ бе допуснат до Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование с 86,5 точки. Проектът е разработен от  Стела Карамишева,  Стела Драгоманска, Елена Димчева,  Катерина  Събевска, Иван  Василев и Николета  Маринова.  Заключителният етап на 12-ата олимпиада по Гражданско образование ще бъде в Трявна от 19 до 21 април, където ще бъде защитата на проекта пред Националната комисия.

Преподавател по история и цивилизации на Стела е Марияна Варчева. Тя е и ръководител на екипа от ученици, разработили проекта „Да върнем Музеите в училището“.

Стела е известна в училището с активното си участие в благотворителни инициативи. Тя е сред ентусиастите, организирали благотворителни базари за събиране на средства за лечение на музикална педагожка от Ловеч. Бе и сред най-активните участници и водещ на благотворителен концерт.