„Северозападно държавно предприятие“, град Враца, се включва в Националната кампания „Бъди смел, бъди добър!“, за превенция на насилието и злоупотреба с деца, чрез териториалните си поделения, които предоставят безвъзмездно фиданки за засаждане в над 20 общини на територията на от ДГС Берковица, ДГС Ловеч, ДГС Враца, ДГС Мездра, ДГС Никопол, ДГС Плевен, ДГС Видин, ДГС Белоградчик, ДГС Монтана, ДГС Ботевград, ДГС Оряхово, ДГС Троян.

Кампанията се организира от Държавна агенция за закрила на детето, с подкрепата на Министерство на земеделието и храните. Основната цел на инициативата е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца. Тя ще се проведе на 23 октомври, когато ще се засадят дръвчетата с послания в цялата страна.

Фиданките са осигурени от разсадник „Ашиклар“ на ДГС Берковица и разсадник „Сливек“ на ДГС Ловеч. На общините са предоставени над 160 фиданки от дървесните видове дървовидна ружа, източен чинар, обикновен кестен, червен дъб, смърч и обикновена ела.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.