Сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“ е една от десетте организации, получили подкрепа от Вътрешна дарителска кампания на служителите от УниКредит Булбанк България срещу Covid-19.
9,156.65 лева дариха служителите на Уникредит Булбанк България на сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“ за подкрепа на дейността на организацията с възрастни и семейства, засегнати от извънредното положение, в което се намира страната и светът заради COVID-19. С обявяване на извънредното положение, във връзка със световната пандемия на Корона вирус, Уникредит Булбанк България стартира вътрешна дарителска кампания за подкрепа на хора в уязвимо положения, засегнати не само от здравната, но и икономическа криза. Събрана сума от служителите на компанията, заедно с приноса на Фондация УниКредит, е на обща стойност 91 566.51 лева, като сумата е разпределена поравно между избраните десет организации, от които:

Ø Фондация „Св. Николай Чудотворец“ заради дейността им като социално предприятие, което отглежда Чудната градина.

Ø Светът на Мария: Кетъринг Bon Appétit заради работата им като социално предприятие, което развива реална кетъринг услуга, достигащя до много нуждаещи се.

Ø Арт ателие Творилница заради дейността им като социално предприятие, което според сегашните условия трансформира дейността си и започна да произвежда защитни маски.

Ø Клуб на Нестопанските организации в Търговище, които предоставят съвети и материална подкрепа на хората в риск.

Ø Фондация „Здраве и социално развитие“, които и в сегашната обстановка искат да награждат работата си с хора в бедност и риск.

Ø Каритас заради грижата им за възрастните хора в София и цялата страна.

Ø Проект Северозапад заради подкрепата им към възрастни хора в бедния северозападен регион, където приготвят храна и я разнасят по домовете им.

Ø Сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“ заради работата им с възрастни хора в регион Ловеч, на които доставят храна и лекарства.

Ø Фондация „Асоциация Анимус“ заради позицията им в защита на жени, пострадали от насилие.

Ø Проект #задоброто заради ентусиазма им да вдъхновяват хората за дарения, с които закупуват медицинска техника за нуждаещите се болници.

„Вие сте с нас, на първа линия- каза Весела Цанкова- председател на УС на сдружението, в обръщение към служителите и ръководството на Уникредит Булбанк- Благодарим Ви!“

Дарените средства ще се разходят за подкрепа на възрастни хора и семейства, изпаднали в криза, с които организацията работи, след въвеждане на извънредното положение за преодоляване на пандемията.

За повече информация за дейността на организацията и програмата за подкрепа можете да се обърнете към Център за обществена подкрепа- Ловеч, с адрес: гр. Ловеч, ул. Иларион Ловчански №1, блок Октомври, партерен етаж или на телефон: ‪0876552572‬, както и на www.sgilovech.com.