Само четири села в община Ловеч към 8.00 часа на 8 февруари 2020 г. все още са без електроподаване , съобщи инж. Бойко Чавдаров, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Това са Хлевене, Гостиня, Соколово и Смочан, където се работи в момента и се очаква повредите да бъдат отстранени в рамките на деня.

В шест други села има частични проблеми и някои махали също са без електроподаване – така е в Казачево, Александрово, Дойренци, Радювене, Къкрина и Дренов.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев тази сутрин на среща с инж. Бойко Чавдаров уточниха оперативните действия. Възстановеното електроснабдяване реши и проблемите с водоснабдяването, тъй като част от селата използват помпи. Само в Прелом остава проблемът с водата.

„Между 300 и 400 души в посочените четири села са на тъмно вече трето денонощие и това е голямо изпитание, но за нас в Община Ловеч и един човек да е в беда, ангажиментът ни е същият“, каза кметът Корнелия Маринова, която денонощно следи обстановката.

По-рано кметът на Ловеч свика спешно в два последователни дни (четвъртък и петък) Кризисния щаб за защита при бедствия предвид тежката обстановка. Въпреки уверенията на всички институции, щетите от мокрия сняг и последвалото обледеняване се оказаха тежки, а ремонтите – продължителни. Над 20 външни екипи работят на територията на община Ловеч за преодоляване на последните повреди.

1 коментар

  1. Уличната лампа в началото на “Васил Героя” не е преставала да свети всяка вечер, а повечето домакинства на тази улица сме без ток вече 64 часа! Продължаваме да чакаме отстраняване на аварията. Може ли да ни дадете малко повече информация?

Comments are closed.