В седмицата от 13 до 20 януари на територията на община Троян е проведена полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в региона и за подобряване на пътната обстановка. За това съобщават от ОД на МВР Ловеч, В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 265 лица и 235 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 107 глоби с фиш по ЗДвП, 8 акта по други закони и са задържали 5 лица.

На 20 януари полицейска операция за подобряване на пътнотраспортната обстановка в областта е проведена на територията на Ябланица, Тетевен и Троян. Полицейските служители са проверили общо 37 МПС и 43 лица, като за констатирани нарушения са съставили 2 акта  и 26 глоби с фиш по ЗДвП.       

На 21 януари служители на РУ Ловеч съвместно с представители на РДГ-Ловеч са извършили проверка на ЛРД в с.Чавдарци и с. Дойренци. Проверени са общо 33 участници в ловни излети, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба, с цел недопускане на произшествия преди, по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.