В Регионалната картотека на медицинските експертизи са приети и обработени  90 бр. заявления от пациенти и медицинската документация към тях за освидетелстване и преосвидетелстване от ТЕЛК, съобщават от РЗИ Ловеч. Обжалвано пред НЕЛК е 1 експертно решение. Обжалван пред ТЕЛК чрез Картотеката е 1 болничен лист. Изпратени са 37 броя експертни решения до заинтересовани лица, съгласно Закона за здравето. Проверени и заверени от лекар-експерт са 98 броя експертни решения.

За периода 26.11.2018г. – 30.11.2018г е проведено едно заседание на Регионалния съвет за контрол върху актовете, издадени от органите за експертиза на временната неработоспособност. Разгледани са три жалби срещу болнични листа от Управителя на „Калинел“  ЕООД гр. Троян. Жалбите са насочени за повторна експертиза.

Извършена е и една проверка, по повод постъпила в РЗИ-Ловеч чрез Министерство на здравеопазването жалба от Омбудсмана на Република България , отнасяща се за  отказ на лице от гр. Ловеч желаещо да дари кръв в ОТХ на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД гр. Ловеч. За резултатите от проверката са уведомени заинтересованите страни. Жалбата е неоснователна.