Във връзка с отбелязване на 12 декември – празник на Св. Спиридон, покровител на занаятите и занаятчиите, Ротари клуб – Ловеч и Община Ловеч обявяват конкурс „Топли ръкавички, шапки и шалове, изплетени от мама и баба“. Той се провежда със следния статут:

  1. Конкурсът е с благотворителна цел и дава възможност на деца и ученици от Община Ловеч да представят плетива, изработени от родители или баби, като по този начин  допринесат за доброто на обществото.
  2. Условия за участие
  3. Право на участие в конкурса имат деца и ученици от всички ловешки училища и деца от  детските градини на територията на Община Ловеч.

III. Изисквания:

  1. За участие се приемат следните плетива: шапки, шалове и ръкавици;
  2. Плетивата да са интересни и оригинални;
  1. Всяко изделие за конкурса да бъде подходящо опаковано и към него да бъде приложено листче със следната информация: име на детето или ученика, детска градина или училище, години, клас или група и телефон за връзка.
  2. IV. Срок за участие: Плетивата се предават в срок до 06.12.2023 г. в Община Ловеч, Отдел „Образование, култура, вероизповедания, туризъм“, стая № 310, Деница Захариева – мл. експерт „ЧХСВ“.
  3. Класиране и награждаване.

Класирането ще се извърши от специално подбрано жури.

  1. Участниците в конкурса ще се включат в дефиле на 12.12.2023 г. от сградата на Община Ловеч до Покрития мост, като събитието ще завърши с награждаване на победителите.
  2. За отличените участници са предвидени парични награди.
  3. VI. Събраните плетива ще бъдат продадени с благотворителна цел на Коледния базар в Ловеч.  За контакти и допълнителна информация тел.: 068/688299, Деница Захариева– мл. експерт „ЧХСВ“.