Община Априлци и ВИА ПРЕТОРИЯ имат удоволствието да обявят провеждането на уникално събитие, което ще пренесе жителите и гостите на града 2000 години назад във времето. Римският боен лагер ще се състои на 16, 17 и 18 август в парка на кв. Ново село и ще предложи богата програма от занимания и развлечения за малки и големи.

Какво ще включва събитието?

 Стрелбище с лъкове – Посетителите ще имат възможност да изпробват своите умения в стрелбата с лък, като усетят тръпката на древните римски стрелци.

Легионерско обучение – Една уникална възможност за всички любители на историята да се потопят в света на римските легионери и да научат основните техники и стратегии на древните воини.

Гладиаторски битки – Зрелищни гладиаторски битки ще накарат всички присъстващи да се почувстват като в древния римски амфитеатър, наблюдавайки смелите гладиатори в действие.

Дегустация на римски храни и напитки – Всички гости ще могат да опитат традиционни римски ястия и напитки, приготвени по автентични рецепти, които ще им позволят да усетят вкусовете на древния Рим.

Разкази за едно време – Вълнуващи разкази за живота, културата и обичаите на древните римляни ще пренесат слушателите в едно далечно и магично време.

Децата ще се обличат в брони – Малките посетители ще имат възможността да се облекат в римски брони и да се почувстват като истински римски войни, създавайки незабравими спомени.

Дати и часове на събитието:

  • 16 август: от 17:00 до 21:00 часа
  • 17 август: от 10:00 до 21:00 часа
  • 18 август: от 10:00 до 15:00 часа

Място:

Паркът в кв. Ново село, Априлци

Вход свободен!

Не пропускайте тази уникална възможност да се потопите в магията на древния Рим и да се забавлявате с цялото семейство. Очакваме ви с нетърпение на Римския боен лагер в Априлци!

Организатори: ВИА ПРЕТОРИЯ и Община Априлци