basein2506131За периода 20.06.2016г. – 24.06.2016г. здравните инспектори от РЗИ гр.Ловеч са извършили общо 113 проверки на обекти и дейности със значение за здравето на човека, от които 59  проверки на обекти с обществено предназначение  (7 хотела и 8 места за настаняване, 18 фризьорски, козметични салона и сауни, 1 игрална зала, 2 обществени перални, 2 обществени тоалетни, 3 местни и 1 минерален водоизточник, 11 плувни басейна, 1 автогара, 4 транспортни средства със специално предназначение – превоз на тленни останки и 1 транспортно средство за обществен превоз в градовете  Ловеч, Троян, Луковит, Тетевен и Априлци и селата Лешница, Скобелево, Чифлик,  Шипково и Ъглен. Не са установени несъответствия с нормативната уредба.

За периода са взети 17 проби вода от плувни басейни за отдих и спорт на територията на Ловешка област, които са изпитани по химични и микробиологични показатели. Всички проби съответстват на изискванията на Инструкция 34 за хигиена на спортните обекти и екипировката.

За спазване забраните за тютюнопушене през седмицата са извършени общо 94 проверки в обекти за хранене и развлечение, административни обекти, лечебни заведения, аптеки, дрогерии, места за настаняване, хотели, автогари и др., при които не са установени нарушения. Съставен е акт за административно нарушение на барман-сервитьор в Ресторант в с.Чифлик, общ.Троян за липса на заверена здравна документация.

Извършени са 5 планови проверки в аптеки в с.Карлуково, с.Торос, с.Дерманци, с.Бежаново и в дрогерия в с.Торос, общ.Луковит по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и по Закона за наркотичните вещества, без установени нарушения.

В Регионалната картотека на медицинските експертизи са проверени и заверени в законоустановения срок 79 експертни решения, издадени от ТЕЛК-Ловеч и ТЕЛК-Троян. Приети и обработени са 28 заявления от пациенти и медицинската документация към тях за освидетелстване и преосвидетелстване от ТЕЛК. Обжалвани са в срок 3 експертни решение до НЕЛК-София.

Специалист от дирекция „Медицински дейности“е участвал в  заседание на Съвета по осиновяване към Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Ловеч.

През седмицата няма постъпили на дежурния телефон повиквания от екипите на ЦСМП-Ловеч за отказ от хоспитализация на пациенти в лечебните заведения за болнична помощ.

2 коментара

  1. Да не забравят да изпразнят джобовете си на тръгване.

Comments are closed.