Предстоящият ремонт на ул. „Осъмска“ в Ловеч ще улесни достъпа до Митническото бюро  в града и още 14 физически и юридически лица със собственост там. Досега те ползваха нещо като подобие на улица с множество дупки.

Както е известно, с решение от 19.12.2018 г.  правителството на Р България отпусна на община Ловеч  2.5 млн. лева. От тях за ремонт на ул. „Осъмска“ ще отидат 1 300 000 лв., останалите 1 200 000 лв. са за асфалтиране на улици в кв. „Дикисана“.  Средствата вече са приведени по сметките на Община Ловеч. На 10.01.2019 г. ще има организационна среща с избраната вече  фирма-изпълнител.

Ремонтът на “Осъмска” ще обхване площта от ресторант „Оникс” чак до митницата. В това пространство са разположени  фирмите “Рото Топ” ООД, „Ралица         2008″ ЕООД, (хранителен магазин и ресторант „Оникс”), „Инвестстил” ООД, „Мойсанит” ЕООД, „Бродекс” ООД, фирма за диагностика на автомобили,  два автосервиз, ЕТ „Дигол-Даниела Георгиева – Людмил Георгиев” – автобусни превози, ЕТ „Нова – Борислав Борисов”, както и още четири гаража.

С предстоящия ремонт Община Ловеч изпълнява обещанието си да подобрява постоянно пътната инфраструктура и така да улеснява фирмите в тяхната дейност.

10 коментара

  1. Браво! 27г живях в кв.5 и от деца се питахме, кога ли ще я оправят тази улица?! Ето дойде момента, по-добре късно, отколкото никога! Много се радвам, наистина!

  2. Всеки пък като се преведат пари за общината за такива обекти и се раздвижва обекта на “Лятното Кино” пък вие си правете сметката

  3. И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ГОДИНИ….още чакаме да пуснат ТУНЕЛА

  4. Ако ще е като с досегашните ремонти, мерси. По-добре да си ги изпият всичките пари.

  5. Асфалта ще да е два метра сигурно….за тези пари.

    1. Cvetomir Todorov и аз това не можах да го схвана.. 1.3 милиона?? Че тя трябва да стига поне до фуражния на бон микс….

Comments are closed.