От Община Ловеч информират, че ремонтът на пътя между селата Йоглав и Тепава е завършил. Само преди седмица „Ловеч днес“ съобщи за този участък, че се асфалтира в студено време, върху кални участъци. Това очевидно не е попречило за извършване на качествено и устойчиво във времето асфалтополагане, което да бъде прието от възложителя в лицето на градската администрация. Ето и самата информация на Община Ловеч:

Завърши ремонтът на път LOV – 2061 между селата Йоглав и Тепава в Община Ловеч. Дейностите бяха част от капиталовата програма на общината. По трасето се работеше в две направления – аварийно укрепване на голямо свлачище, като дейностите бяха разчетени за 59 524 лева. Ремонтът на пътя, който е част от Общинската пътна мрежа, е на стойност 300 000 лева, собствени бюджетни средства на общината.

Изкопните дейности са с обем 2200 куб. м, положен е несортиран трошен камък с обем 2800 куб. м, съобщи Николай Димитров, ръководител на обекта. За настилката са положени два пласта асфалт – за основа 300 тона неплътен асфалтобетон (биндер) и 300 тона плътен асфалтобетон. Този ремонт обхваща общо 12 участъка от пътя с обща дължина 650 м.

Освен това е разчистено трасето от надвиснали дървета и храсти, почистени са банкетите. Основно са ремонтирани четири броя водостоците. Движението на МПС е напълно възстановено.

Припомняме, че дейностите започнаха на 27 септември 2021 г. Строителните работи са извършени от фирма на „Трейс Груп Холдинг“ АД.

Този път беше проблемен, особено при зимни условия. Освен се оказа, че навремето е бил асфалтиран без да се полага основа, което доведе до пропаданията на трасето. Сега тези проблеми са отстранени.