Ремонтът на пл. „Тодор Кирков“ в Ловеч трябва да завърши до 25 юли 2019 г., съобщи инж. Николай Стоянов – директор дирекция ТИОС в Община Ловеч. Отговорът бе даден по повод на питане на общински съветник по време на заседание на Общинския съвет на 25 април.

Първоначалният срок беше 23 март, но е имало две обжалвания на обществената поръчка и това наложило удължаване на срока на изпълнение. Ремонтът е част от проекта „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков”, кв. „Вароша”, гр. Ловеч”. За удължения срок е подписан съответния анекс с Изпълняващия орган. Срокът за изпълнение е седем месеца. Според инж. Стоянов през юни е възможно да приключат строителните дейности и да започне изплащането. Дейностите към момент за в срок.

На въпрос дали ще бъде възможно да се поставят преместваеми обекти към търговски обекти – отговорът е „Да“. Става дума за хладилни витрини, маси за открито сервиране, тенти, чадъри, автомати за напитки и други. Те обаче трябва да отговарят на изискванията на наредбата за преместваеми обекти, тоест, няма да се допускат постройки. Другото условие е приходите от тях да не надвишат по-ранните приходи от преди проекта. Примерът, който беше даден е следният:

Ако по-рано търговецът е имал приходи от преместваеми обекти 1000 лева, а сега 1200 лв., то надвишението от 200 лева трябва да се преведе на Управляващия орган.

2 коментара

Comments are closed.