При раздаването на годишните награди „Про Спорт“ 2021 в категория “Държавна институция” бе отличен Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – Ловеч. Мотивът е за отдадена работа и множеството инициативи за приобщаване на децата, организацията на спортни празници в редица училища в област Ловеч през 2021. Наградите „Про Спорт‘2021 бяха връчени в рамките на онлайн конференцията „Спортът – инструмент за социално включване“ на 10 декември 2021. Те са учредени през 2006 година от фондация „Про Спорт“ и „Спешъл Олимпикс“ България и се връчват за значим принос за разширяването на достъпа до спорт, за развитието на доброволчеството в спорта и на социалната мисия на спорта в България.

Наградите са в 10 категории – сред тях за цялостен принос, доброволец, спортен клуб, медия, училище, детска градина и др.

На официалното откриване на конференцията присъстваха инж. Храбър Натов, председател на „Спешъл Олимпикс“ България, Виктор Христов, представител на атлетите в УС на „Спешъл Олимпикс“, Яничка Труева, зам. министър на младежта и спорта, Надя Клисурска, зам.-министър на труда и социалната политика, и Саня Саранович, зам.-представител на УНИЦЕФ за България.

През 2021 г. екипът на РЦПППО в Ловеч с директор Моника Дончева (на снимката) отбелязва 15 години от създаването си. По този повод те отбелязват: „Ако ти е трудно, значи се движиш в правилната посока“.