znamimoga304131 znamimoga304135На 29 и 30 март 2013г. в гр.Силистра се проведе Втората национална олимпиада “Знам и мога”, предназначена за ученици от 4-ти клас. Победителка е Ралица Цанкова Минкова от ОУ “В. Левски” гр. Ловеч, 4г клас, с класен ръководител госпожа Татяна Пеева. Четвъртокласничката е класирана на Първо място сред 33-ма ученици от всички области на страната. Изпитният материал има интердисциплинарен характер и включва 12 задачи от няколко учебни предмета. Времето за решаване е 80 минути.
Домакин на националната ученическа олимпиада “Знам и мога” е РИО на МОМН гр.Силистра. Най-бързите, умни и добри деца се изявяват в ОУ “Отец Паисий” гр. Силистра. Грамота и предметна награда на четвъртокласничката от ОУ “В. Левски” връчи зам. министъра на МОМН госпожа Марияна Банчева.
Победителката получи олимпийския факел от миналогодишната шампионка сред четвъртокласниците в България, Мирослава Веселинова от СОУ “Хр. Ботев” гр. Тутракан. Победата на Ралица Цанкова е радост и гордост за всички учители и ученици от ОУ “В. Левски” гр. Ловеч. Нейното класиране на Първо място дава правото на гр. Ловеч да бъде домакин на третата по ред олимпиада за четвъртокласници. За да продължи да гори олимпийският факел, да се предава на следващия победител, да осветява пътя на знаещите и можещите.    

5 коментара

  1. Заслужена победа и поздравления. Дано имаме още много поводи за радост от децата

  2. Браво!!!

Comments are closed.