Областна администрация – Ловеч, вече разполага със стратегически документ за развитие за периода 2022-2027 г., в който са формулирани мисията, визията, принципите, ценностите и целите й. Създаването на стратегията за развитие е една от мерките, заложени в плана за подобрения, разработен в рамките на прилагането на инструмента за управление на качеството CAF, и е част от едната от трите заложени области на подобрение – стратегическо планиране.

Мисията на областната администрация е да осъществява държавното управление на територията на област Ловеч и да осигурява съответствие между националните и местните интереси при провеждането на регионалната политика. Нейната визия е за модерна и ефективна регионална администрация, работеща в услуга на обществото.

Основните ръководни принципи на областна администрация – Ловеч, са върховенство на правото, равнопоставеност и справедливост; отчетност, прозрачност, отговорност; ефективност, ефикасност, достъпност; диалог с обществото и изграждане на консенсус. При прилагането на законовите разпоредби служителите на областната администрация спазват ясни стандарти на поведение и ценности, основани на качествено административно обслужване и активна комуникация, партньорство и доверие, мотивация и развитие на човешкия потенциал, екипно начало, корпоративен дух и социална отговорност.

Стратегическите цели за периода 2022-2027 г. са поддържане на високо качество на взаимодействие с териториалните структури, общините, гражданите и бизнеса; развитие на организацията, подкрепа и мотивиране на служителите; оптимизиране на работните процеси въз основа на информационните и комуникационните технологии. За гарантиране на принципите на доброто управление се прилагат ясни и достъпни за обществото механизми на отчетност, контрол и обратна връзка с гражданите.

Областната администрация ще продължи да развива комплексните компетентности на служителите и да прилага мерки за осигуряване на приемственост и предаване на знания. Ще продължи да развива и подходи, стратегии и структура, които да гарантират, че ще бъдат поддържани капацитет и способности, с които е в състояние да отговори адекватно и последователно на потребностите на гражданите, партньорите и бизнеса. Ще продължи да разширява и подобрява своите услуги според очакванията на клиентите чрез непрекъснато подобрение на административната си дейност.

Стратегията има за цел да осигури устойчивост и развитие на администрацията въз основа на баланс между краткосрочни и дългосрочни цели, ефективност и ефикасност, основни и спомагателни дейности, външни и вътрешни компоненти. Предстои нейното обсъждане от служителите в администрацията, както и от външните заинтересовани страни за получаване на обратна връзка, коментари и допълнения.

 

Със стратегията може да се запознаете тук –  

https://lovech.government.bg/inc/service/service-download-file.php?identifier=991af291-ec9e-4215-807d-fd9ec47c8940&control=20220426140903