horopodstratesh60615113„Ако не получим съдействие и разбиране, подготвяме граждански протест!“

 Павлин Иванов

Председателят на комисията по образование в Общински съвет Ловеч Радослав Хитов ще представи пред местния парламент предложението на Инициативна група за спиране на „безумното“ намерение за превръщането на Младежки дом в музей.

На заседанието на съвета в четвъртък ще бъде представено искането на 9 клуба с над 560 участника, които ползват помещения в Младежки дом.

В предложението си, ловешките граждани заявяват, че с изненада са разбрали, че Младежки дом се превръща в музей и всички, които развиват младежки дейности в дома остават на улицата!

„Нашият труд е насочен към децата и младежите в Ловеч. С нашата дейност ние превърнахме тази сграда в истински Младежки дом и дадохме смисъл на това понятие. Тук намират своето място по интереси стотици деца и родители от Ловеч.“, се казва в предложението.

В Младежки дом свой дом намират:

Детски танцов състав „Елит“ – две групи по 40 деца

Детска танцова школа „Елит“ – две групи по 35 деца

Школа по класически балет „Пирует“ – една група 20 деца

Клуб за народни хора „Ловеч“ – три групи по 50 човека

Школа по китайски бойни изкуства „Тайдзицюан“ – две групи по 15 човека

Фолклорна формация „Елит“ – 45 човека

Балет „Ралица“ – три групи по 20 деца

Клуб по зумба – 50 човека

Карате клуб „Ловеч“ – две групи по 30 човека

 

Всички тези хора са ПРОТИВ промяната предназначението на Младежки дом!

Молим Общински съвет да вземе разумно решение и да въздейства върху администрацията за да се спре този безумен проект!

Ако не получим съдействие и разбиране, подготвяме граждански протест!

 

„Ловеч днес“ категорично подкрепя искането за спиране на безумното намерение на общинската власт да превърне Младежки дом в музей!

5 коментара

  1. Ловчалий, протестната вълна на граждани срещу унищожаването на Покрития мост и евро-проектите се пренася на партийно ниво . Защо Рад. Хитов известен партиен деятел и директор, /сега от герб/ ще внася гражданска подписка за Младежкия дом в общинския съвет? Защо инициативна група на ползвателите на на млад.дом не си я внесе сама! Партиите в Ловеч, които са едно цяло, яхват гражданското недоволство!
    Разговарях с К.Гумнеров, за одобрението на проекта на Покрит мост в МК, твърди че информацията е абсолютно достоверна, знам започна предизборната му кампания за кмет. Аз също имам съмнения, но публикувах, за да не се играе на тъмно от кмета, след като познавам действията на общината. ДОПУСКАМ това деяние да е факт.
    Също е и факт , че общинарите, бсп, герб и другите малки партии ЯХВАТ ПРЕДИЗБОРНО недоволството на гражданския протест срещу посегателството на Покрития мост. Факт е ,че до сега сериозни действия НЕ са предприети от НИКОЙ, партии, движения ,граждани, проблема не е изнесен на национално ниво!, а се опитват да се приспят гражданите, че ще се реши на место ниво от общински съвет! Това е невъзможно!, знаете това. Управляващите /община и общ.съвет/ няма да да отменят своите действия за проектите след като са ги одобрили, предварително СЪГЛАСУВАЛИ с държавата, и единствено се стремят да усвоят ПАРИТЕ от община и държава, без да се интересуват , че ще обезличат и съсипят Ловеч!
    Не се подавайте на манипулации, целта на държава и община е да се контролират и поставят под похлупак протестиращите, само ние като граждани можем да спрем това безумие и кражба на пари, които ние ще изплащаме на ЕС, като годишна вноска.
    Ако управляващите мислеха за Ловеч, НИКОГА нямаше да предложат и одобрят тези безсмислени проекти!
    ФБ група Да запазим символа Покрит мост https://www.facebook.com/groups/1446696885635818/?pnref=lhc ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ: Да запазим символа ПОКРИТ МОСТ http://www.peticiq.com/pokritmost

    1. Честно казано, ще ме е срам да подпиша каквото и да било, писано от теб. То бива неграмотност, ама твоята е направо дразнеща. Хайде, остани си със здраве, дерзай, лесно ще намериш себеподобни, глупави и необразовани същества в Ловеч с лопата да ги ринеш, да си спечелите вашите пет минути слава.

  2. Целта на Мин Чо май е да превърне целия град в един музей на …

    Дано общинските съветници успеят да запазят младежкия дом за младежите. Експонатите от отминали епохи могат да бъдат разположени при динозаврите в клубовете на БСП по квартали.

Comments are closed.