От ОД на МВР Ловеч съобщават за множество пътни инциденти и хванати нарушители. На 19 април около 11.20 часа в Луковит, 36-годишна жена при управление на товарен автомобил, на заден ход при еднопосочен път е блъснала 78-годишна жена, която е пресичала на пешеходна пътека. Пострадалата е прегледана и настанена за лечение в болница, със счупване на раменна кост.

Водачката на превозното средство е тествана за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа.          

На 19 април около 12.50 ч. в Троян, на кръстовище между улиците «Минко Радковски» и «Васил Левски», лек автомобил «Тойота» управляван от 19-годишна жена е навлязъл в насрещната лента за движение и е ударил странично движещия се там лек автомобил «Мерцедес», с водач  37-годишен мъж.

При инцидента са нанесени материални щети по превозните средства, а водачът на «Мерцедес»-а е откаран за преглед в болница, след което е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол и наркотици направени и на двамата водачи са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

57-годишен от с. Глогово е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 19 април при управление на лек автомобил в Тетевен е спрян  за полицейска проверка и е установено, че поставените на превозното средство регистрационни табели са издадени за друго МПС.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 19 април около 16 часа в с. Дерманци, полицейски автопатрул е спрял за проверка товарен автомобил, с водач 27-годишен и пътник на 23-години. При последвала проверка на превозното средство, под една от седалките полицаите са открили пакетче със суха, зелена тревиста маса-канабис, с бруто тегло около 2 грама.

Последвало е тестване на водачът с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е реагирала положително на амфетамин и метамфетамин.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Полицейски операции проведени на 19 април:

Троян – проверени от полицаите са 103 лица и 86 МПС, като за констатирани нарушения са съставени 1 акт и 15 глоби с фиш по ЗДвП, и 6 акта по ЗБЛД. В хода на операцията са проверени и 2 заложни къщи, както и 1 пункт за изкупуване на черни и цветни метали – няма констатирани нарушения.

Ловеч – в рамките на операция по широкообхватния метод, в интервала от 14.00 до 15.30ч., на бул. «Освобождение» в града са спрени за проверка 44 МПС и 56 лица, като за установени нарушения са съставени 1 акт и 8 глоби с фиш по ЗДвП и са връчени 13 електронни фиша.