paunzoo2506141Пъстър паун от цветя е новата атракция в зоопарка в Ловеч от вчера, информират от ловешкото кметство. Той е изработен от фирма „Еко“ по договора с общината за озеленяване и е изключително сетивно преживяване. Огромната цветна фигура е разположена в зеленото пространство пред клетките на маймуните.

     Ловешкият зоопарк е разположен на площ от 110 дка, в него в момента се отглеждат 284 животни от 53 вида. Миналата година той е бил посетен от над 42 хиляди човека.

     В близко време се очаква в зоологическата градина да бъде извършена проверка от Министерството на околната среда и водите и след това ще започне процедура по подновяване на лиценза, изтекъл през лятото на миналата година.

     Преди дни в зоопарка приключиха ремонтните работи по строената и недовършена още през 80-те години на миналия век административна сграда, предстои да бъдат ремонтирани сеновали, както и част от клетките на животните. Зоологическата градина е включена в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Ловеч, намеренията са до няколко години тя да има изцяло нов облик.

1 коментар

  1. Е значи има и нещо хубаво в Ловеч.И не е само зоопарка.Но няма възпитание у част от жителите на града,липсва уважението към направеното.Липсва разбирането,че това е направено и с парите на ловешките граждани,може би и на тези ,които рушат ту осветителни тела,ту пейки,ту млади дръвчета,люлки и други детски съоръжения.Броят на органите,които имат задачата да опазват направеното е пренебрежимо малък в сравнение с броя на злонамерените злосторници.И тъкмо тук е нишата в съзнанието на общността,в която всички медии следва да поработят.По – честото срещане на такива съобщения.Изразеното възхищение от направеното ,от хубавото ,би провокирало хората да бъдат по-добри,да пазят и се радват по-дълго на направеното.Наистина ли вярвате ,че Ловеч е “най-тъпият град”?Или просто така трябва да бъде.

Comments are closed.