Първото бебе в Ловеч за новата 2019 година се роди на 1 януари в 09.50 часа, съобщиха от АГ-отделението на МБАЛ „Професор д-р Параскев Стоянов“ АД.
Майката е Валентина Маркова (24 г.), от град Угърчин. Това е второ дете за семейството. Раждането е станало с ресекцио (повторно цезарово сечение), извършено от д-р Снежина Опанова.


Първото дете на Валентина преди време също се е появило с помощта на цезарово сечение.
Бебето е момиче, тежи 2 кг и 700 гр, дължина – 51 см. Майката се чувства добре след излизането от упойката.
Бебето, което отзнаменува края на миналата 2018 година, също е момиче и се роди на 31 декември в 11.50 часа. Майката Ана Чен (35 г.) е от ловешкия жилищен квартал „Здравец“. Раждането е преминало нормално, под грижите на д-р Опанова. Рожбата е с тегло 1 кг и 700 гр и дължина 46 см. И това е второ дете за ловешкото семейство.
Интересен факт е, че през коледните празници, на 24, 25, 26 и 27 декември, всеки ден се раждаше по едно момиче. Така че до 1 януари имаме общо шест новородени дами.
По традиция майките на родените деца на Нова година получиха цветя, бонбони и бутилка вино от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Подаръците вървят с пожеланието децата да растат здрави и умни, да обичат своето родно място, да бъдат силни ученици и голямата радост на своите родители.

4 коментара

  1. Дай Боже да се раждат повече деца и да са българчетата!

  2. И анестезиолозите лекари и медицински сестри да са живи и здрави!

  3. Да са Живи и Здрави Д-р Опанова, Д-р Чичев и Д-р Атанасов !!! …щото без тях и Родилното отделение ще затвори !!!

Comments are closed.