При вчерашната специализирана полицейска операция проведена за времето от 09.00 ч. до 19.00 ч. на територията на РУ Луковит и насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, служители на местното Районно управление на МВР и ЗЖУ-Плевен са обходили 12 населени мeста на територията на общината. Проверили са общо 164 лица и 122 МПС, като са съставили 15 акта и 10 глоби с фиш по ЗДвП, 4 акта по ЗБЛД и 1 акт по КЗ.

В хода на полицейската операция е получена допълнителна информация относно започнала два дни по-рано проверка в РУ Луковит, за извършена кражба на 4 ярета от частен имот в с. Тодоричене.  Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия, при които като извършители на кражбата са установени двама жители на селото, на 22 и 23 години. В хода на работата с лицата е станало ясно, че след кражбата животните са били продадени. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит за извършено престъпление по чл. 194 от НК и работата по случая продължава.

На 29 март, при специализирана операция с участието на служители на РУ Тетевен, РДГ-Ловеч и ДГС-Тетевен, на черен горски път в землището на Тетевен е установен товарен автомобил  „Газ“, без поставени на него регистрационни табели. При последвала проверка, в товарния отсек на превозното средство служителите са открили около 5м3 дърва за огрев от вида „цер“, нарязани на късове с дължини от по 1м всеки, немаркирани с КГМ и непридружени с превозен билет. В близост до превозното средство са открити още 4м3 дърва за огрев, също без КГМ. По случая от служителите на РДГ-Ловеч е съставен констативен протокол, а превозното средство и дървесината са  иззети. Работата по случая продължава.

На 30 март в с. Златна Панега е проведена полицейска операция по пътна безопасност, в хода на която служителите на РУ Ябланица са проверили 23 МПС и 23 лица, като за установени нарушения са съставили 2 акта и 75 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 8 ел.фиша.

Полицейска операция по широкообхватния метод е проведена през вчерашния ден и в Ловеч. Проверени от полицейските служители са 86 лица и 60 МПС и за установени нарушения са съставени 13 глоби с фиш по ЗДвП.

В Угърчин пътните полицаи са проверили 54 лица и 41 МПС и са съставили 3 глоби с фиш по ЗДвП.