Павлин Иванов

На 19 януари постоянните комисии на Общински съвет Ловеч ще разгледат и обсъдят Спортният календар на Община Ловеч за 2022 г. и финансирането на спортните клубове, чрез инструмента на Общинския проектен фонд. За провеждането на спортни събития се предлага да бъдат отпуснати 66 930,00 лв., а за финансиране на спортните клубове от Ловеч – 15 000 лв.

В предложението за решение е записано, че календарът на спортните дейности на Община Ловеч включва турнири и състезания, чието реализиране цели съхраняване на спортните традиции в общината. Ориентиран е към:

– подпомагане дейността на спортните клубове за повишаване ефективността от общественополезната им дейност и създаване на възможности за откритие на перспективни за развитието на спорта деца.

– създаване на условия за предизвикване интереса на децата към двигателна активност, подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.

Средствата за обезпечаване на Календара на спортните дейности на Община Ловеч за 2022 г. са в размер на 66 930,00 лв. Те се осигуряват:

– от бюджета на ЦПЛР-ОДК, дейност 337 „Извънучилищни педагогически заведения“, функция „Образование“  – 7 900,00 лв.

– от бюджета на Община Ловеч, дейност 759 „Други дейности по културата” функция „Почивно дело, култура и религиозни дейности”  – 59 030,00 лв.

Календарът на спортните дейности в Община Ловеч за 2022 г. е отворен и може да бъде променян. При реализация на икономии от планираните средства за спортни дейности, същите могат да се използват за други прояви и състезания.