OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Публично обсъждане на проект на Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2016-2019 г. и проект на Програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост през 2016 г. се проведе снощи в залата на Общинския съвет Ловеч.

Обсъждането се водеше от заместник-кмета Цветан Георгиев, участваха и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметовете Ивелина Радевска и Венцислав Христов. С предложения се включиха част от общинските съветници и граждани, сред които и група младежи.

В Стратегията се прави анализ на структурата, основните характеристики, мерките, способите и начините за управлението на общинската собственост. Изведени са основните цели, приоритети и дейности по придобиване, управление и разпореждане с имотите – общинска собственост. Те са съобразени с целите, приоритетите и дейностите, залегнали в Общинския план за развитие на Община Ловеч за периода 2014-2020 г.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Визията е „до 2020 г. община Ловеч да се превърне в съвременна европейска община с устойчива и развиваща се икономика, предлагаща привлекателна среда за живот и работа на населението и разполагаща със съхранено и споделено културно наследство”.

Към момента са съставени 4430 акта за собственост на общински имоти. От тях са отписани (поради разпоредителни сделки, неправилно актуване, преактувани или други преструктурирания ) 1845 акта за общинска собственост. Община Ловеч има 2585 имота, от тях 602 имота са актувани с актове за публична общинска собственост и 1983 имота са актувани с актове за частна общинска собственост.

Анализът сочи силните и слабите страни в управлението на общинската собственост, както и пътища са развитие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По време на обсъждането стана ясно, че младежите се вълнуват от бъдещето на спортната зала, както и другите места за спортуване. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се ангажира с ремонт на сегашната спортна зала, а в дългосрочен план може да се мисли и за нова зала, както настояват младите.

Направени бяха много и интересни други предложения, които да залегнат в Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост през 2016 г.

Документите са публикувани на сайта на Община Ловеч.

 

1 коментар

  1. Може ли линк където са публикувани, че не можах да ги открия където бяха сложени. Само обявата на Еко за отдаване под наем на базата им се мъдри там. За статистикатта: Първо бе качена програмата, след три дена се появи и стратегията в същия архивен файл, а сега не се открива. Един вид доказателство, че информацията е изключително подвижна. Могат да се правят редакции на документите без да се отрази някъде, води до съвсем оправдаеми съмнения за манипулируемост на данните. Имам усещане за дежа-ву, неприятно при това. Дори не коментирам стратегията/нали ми реши проблемите няма река-няма път-няма проблум, само да видим авджиите и дърварите как ще го приемат това нововъведение/ а поднасянето на информацията.

Comments are closed.