Среща за структуриране на нов Съвет за икономическо развитие (СИР) на Община Ловеч с мандат 2019 – 2023 год. се проведе на 31 януари в Община Ловеч. По покана на кмета Корнелия Маринова присъстваха бизнесмени, ръководители на институции, общински съветници и част от ръководството на общината.

„Дълбоко съм убедена, че успешният бизнес не е някакъв изолиран остров на благополучие и ако няма чуваемост и синхрон, то нашите усилия като община, на образованието и бизнеса, нищо няма да се получи“, подчерта при откриването кметът Корнелия Маринова. След това тя представи всеки един от присъстващите.

За първи път във форума участват представители на две от най-новите фирми в Ловеч – Мартин Ганев от „Анса Борима“ ООД и Йордан Йовев от „Восс Аутомотив – България“.

Дневният ред включваше избор на ръководство на Съвет за икономическо развитие на Община Ловеч, както и на постоянни комисии за определяне „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“.

Присъстващите избраха инж. Милен Свиленов, изпълнителен директор на „Осъм“ АД, Ловеч, за председател на СИР. Двете комисии ще се ръководят от Татяна Тодорова и Мариета Младенова.

Проф. Илия Железаров, ректор на Техническия университет в Габрово, който бе заедно с доц. Пенчо К. Пенчев, директор на Технически колеж в Ловеч, представи новостите в техните структури в двата града, както и възможностите за двустранно сътрудничество между бизнеса и Техническия университет.

От страна на общината заместник-кметът Цветан Георгиев и арх. Минчо Петков – главен архитект, съобщиха подробности за предстоящите ремонти в индустриалните зони на Ловеч и Бившата казарма. Прието бе участващите в СИР да се събират веднъж на два месеца.

 

Заб.: В прессъобщението на Община Ловеч не е представен списък с имена на участниците и към момента няма публичност относно хората, които ще участват в този съвет.